Печалбата на М+С Хидравлик с минимален спад, акциите губат над 6%

487

Печалбата на М+С Хидравлик е отбелязала минимално понижение през изминалата 2006 година, достигайки 3.19 млн. лева, в сравнение с 3.3 млн. лева година по-рано, сочи публикувания на БФБ отчет на дружеството.

Приходите на ямболското дружество са се повишили с 7.4%, основно благодарение на ръста на приходи от основна дейност.

Повишение обаче са регистрирали и разходите на компанията през изминалата година, като те са нараснали до 54.09 млн. лева, от 50.06 млн. лева година по-рано, като и тук повишението се предопределя основно от разходите за дейността на дружеството.

През изминалата година дружеството повиши основния си капитал от 260 хил. лева на 13.018 млн. лева.

Собственият капитал към края на миналата година е възлизъл на 30.31 млн. лева, в сравнение с 28.16 млн. лева година по-рано.

С изтъргуван обем от близо 10 000 акции, към момента акциите на дружеството отбелязаха понижение от 6.3%, до ниво от 8.66 лв. за брой.

Малко преди завършването на борсовата сесия, офертите при позицията са относително раздалечени една от друга, на нива от 8.89 лв. продава и 8.60 лв. купува за брой.

От 2 февруари компанията ще стане компонент на индекса SOFIX, като това ще бъде и първата актуализация на родния индекс от юли 2005 година, когато от него бе извадена компанията Лукойл, след отписване на компанията от публичния регистър.

 

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg