Печалбата на М+С хидравлик се повишава с 30% за полугодието

497
Печалбата на М+С хидравлик се повишава с 30% за полугодието

Печалбата на М+С хидравлик се е повишила с близо 30% за първите шест месеца на годината, достигайки ниво от 2.94 млн. лева, на фона на реализираната печалба от 2.27 млн. лева година по-рано, сочи неконсолидираният отчет на дружеството.

Разпределена на броя на акциите на дружеството, печалбата възлиза на 0.23 лева на акция.

Приходите на дружеството са се повишили с 28%, до ниво от 37.34 млн. лева за първото полугодие от 29.17 млн. лева година по-рано, показва още отчетът на дружеството.

Значително повишение е регистрирано по перото други приходи, които са се повишили от 148 хил. лева през изминалата година до 1.83 млн. лева през първото полугодие на настоящата.

С 28.5% са се повишили и разходите на дружеството за първите шест месеца на годината, като в основата на ръста им стоят повишените разходи за основна дейност.

Дружеството бе сред 20-те най-ликвидно търгувани дружества на родната борса през първите шест месеца на годината, като за посочения период с акциите му са били сключени общо 2 155 сделки, при които са били изтъргувани над 540 000 акции.

Днес се изтъргуваха 230 акции до момента с акциите на казанлъшкото дружество, при което те отбелязаха повишение от 0.4%, до средна цена от 11 лв. за брой.

За последната една година акциите на компанията са се повишили с 56.8%, а за последните шест месеца са добавили 23% към стойността си.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg