Печалбата на Неохим се понижава с 16.1% през изминалата година

567
Печалбата на Неохим се понижава с 16.1% през изминалата година

С 16.1% се е понижила печалбата на Неохим за изминалата година, показва изнесеният неконсолидиран отчет на дружеството. За 2007 г. оттам отчетоха печалба в размер на 3.05 млн. лева, на фона на 3.58 млн. лева година по-рано.

Едва с 1.01% са се повишили приходите на димитровградския производител на торове през изминалата година, до ниво от 185.07 млн. лева, в сравнение с 182.36 млн. лева през 2006 г., като повишение от близо 3 млн. лева бележат приходите от основна дейност.

С близо 3 млн. лева обаче се повишават и разходите на компанията, до 181.68 млн. лева от 178.92 млн. лева година по-рано. И тук ръстът на разходите се предопределя предимно от тези, свързани с основната дейност.

След излизането на отчета на дружеството половин час преди затварянето на търговията на БФБ, акциите на компанията регистрираха значителен спад. При изтъргуван не особено голям обем от 267 акции, пазарната капитализация на компанията загуби 5.8%.

За последната една година книжата на Неохим са поскъпнали с 34.6%, като значителни загуби претърпяха те от края на октомври, когато бе постигната исторически най-високата цена на търговия, при ниво малко над 96 лв. за брой. Днес средната цена по позицията бе при ниво от 59.19 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg