Печалбата на Петрол намалява с 41% през изминалата година

549
Печалбата на Петрол намалява с 41% през изминалата година

Печалбата на Петрол се е понижила с близо 41% през изминалата година, в сравнение с предходната, сочи изнесеният неконсолидиран отчет на дружеството. За периода тя е възлязла на 9.96 млн. лева, в сравнение с 16.85 млн. лева година по-рано.

Понижението на финансовия резултат на петролната компания става реалност, въпреки значителното увеличаване на приходите, нараснали до 815.84 млн. лева, от 664.35 млн. лева през 2006 г.

Това до голяма степен се предопределя и от силното нарастване на разходите на дружеството до 804.65 млн. лева от 644.1 млн. лева година по-рано.

Най-съществено повишение бележат тези за лихви, с около 10.5 млн. лева, както и на отрицателните разлики от операции с финансови активи, повишили се през отчетния период с 22 млн. лева.

Въпреки не особено положителните резултати, изнесени от компанията, днес при изтъргувани над 28 000 акции в ранната борсова сесия, акциите на компанията поскъпнаха с 4.5%, до ниво от 5.99 лв. Офертите при позицията са на нива от 5.8 лв. продава и 5.6 лв. купува за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...