Туристическият курорт Св. Св. Константин и Елена Холдинг (

) отчете консолидирана печалба в размер на 979 хил. лева или повишение от близо 10 пъти в сравнение с първото полугодие на миналата година, когато печалбата възлезе на едва 95 хил. лева.

За добрия резултат са съдействали нарасналите с около 2.5 млн. лева консолидирани приходи на дружеството до 11.66 млн. лева, в сравнение с 9.15 млн. лева година по-рано. Повишението им се е предопределило основно от ръста на приходите от услуги.

С 1.63 млн. лева нарастват и консолидираните разходи на курорта до ниво от 10.68 млн. лева за първите шест месеца на годината от 9.05 млн. лева предходната година.

Дружеството е с основен капитал в размер на 2.31 млн. лева и собствен към края на първите шест месеца от 21.21 млн. лева.

Днес при изтъргувани едва 74 броя, акциите на холдинга поскъпнаха с 1.6% до средна цена от 40.76 лв. за брой, като за последната една година те са регистрирали повишение от едва 4.8%.

На проведеното на 6 август общо събрание на акционерите на Св. Св. Константин и Елена Холдинг бе променен устава на дружеството, включително и: Управитленият съвет има право в срок до 5 години от приемане на настоящия устав да увеличава капитала с размер на увеличението до 5 000 000 лв., чрез издаване на нови емисии обикновени или привилегировани поименни акции, при номинал 1 лв. всяка.

Акционерите също са приели решение печалбата за 2006 г. да се отнесе в увеличение на резервите на дружеството.