Печалбата на "ТК-Холд" с ръст от 35.1% за първото полугодие, акциите с ръст от близо 17%

491
Печалбата на

Печалбата на "ТК-Холд" е нараснала с 35.1% за полугодието, посочи изнесения днес консолидиран отчет на дружеството, публикуван на сайта на БФБ. За отчетния период от холдинга отчетоха нетна печалба в размер на 1.03 млн. лева, на фона на реализираната година по-рано печалба в размер на 760 хил. лева.

Разпределена на броя на акциите на холдинга, печалбата възлиза на 0.24 лв. на акция за първите шест месеца на годината.

Консолидираните приходи на дружеството са възлезли на 16.62 млн. лева, в сравнение с 15.11 млн. лева година по-рано, посочи още отчета му.

Повишение са отбелязали приходите от прадажба на продукция, както и на услуги, докато тези на стоки са се понижили до 1.26 млн. лева от 1.41 млн. лева година по-рано.

Спад бележат и приходите по перото “положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти” до 153 хил. лева от 541 хил. лева година по-рано.

Ръст са отбелязали консолидираните разходи на дружеството до 14.96 млн. лева от 13.86 млн. лева година по-рано.

При изтъргуван до момента обем от близо 4 500 акции, книжата на холдинга отбелязаха поскъпване от 16.9% до средна цена от 4.78 лв. за брой, като офертите при позицията към момента са при нива от 5 лв. продава и 4.7 лв. купува.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg