Печалбата на Тодоров АД се е повишила 3.8 пъти през изминалата година до 351 хил. лева, в сравнение с 92 хил. лева година по-рано, показва изнесеният днес отчет на дружеството.

Разпределена на броя на акциите, печалбата възлиза на 10.32 стотинки на акция, или съотношение цена-печалба въз основа на днешната цена, при която се търгуват акциите на компанията от 18.4.

За добрия резултат е съдействало повишението на приходите на компанията от близо 49% до ниво от 2.9 млн. лева, в сравнение с 1.94 млн. лева година по-рано.

Най-голямо повишение са реализирали приходите от продажба на продукция, които са нараснали до 2.6 млн. лева от 1.84 млн. лева година по-рано.

Приходите от продажба на услуги, са се повишили до 95 хил. лева, в сравнение с 70 хил. лева за предходната година.

Разходите на дружеството са нараснали до 2.52 млн. лева от 1.89 млн. лева година по-рано, като и тук ръстът им се предопределя в по-голямата си част от тези за основна дейност. Дружеството е с основен капитал в размер на 3.4 млн. лева и собствен към края на миналата година от 4.85 млн. лева.

Днес по позицията се изтъргуваха едва 27 акции до късния обед при цена от 1.92 лв., като офертите при позицията остават раздалечени една от друга на нива 1.975 лв. продава и 1.91 лв. купува за брой.

Акциите на компанията все още се търгуват под цената им от проведеното първично публично предлагане през април миналата година, когато акциите на компанията бяха пласирани на цена от 2 лв. за брой.