Печалбата на Yahoo! се сви с 28% през Q1

846
Печалбата на Yahoo! се сви с 28% през Q1

Чистата печалба на Yahoo! Inc. през първото тримесечие на 2011 г. достигна 223 милиона долара, или 17 цента на акция, в сравнение с 310 милиона долара, или 22 цента на акция, за същия период на миналата година. Печалбата на компанията се е свила с 28%, констатира "Уолстрийт Джърнъл".

Приходите на Yahoo! Inc. за периода януари-март на текущата година са се свили с 24% до 1.21 милиарда долара. По данни на ComScore Inc., през март на Yahoo!, собственик на най-посещавания уеб портал в САЩ, са се паднали само 15.7% от търсенията в сравнение с 16,9% година по-рано. Според прогнозата на изследователската компания eMarketer, дялът Yahoo! на американския пазар на онлайн-реклама, чийто обем се оценява на 10 милиарда долара, през тази година ще се увеличи само с 0,3% до 16,4% или 1,65 милиарда долара.

Компанията продължава да полага усилия, за да увеличи дела си на ключовия за нея пазар - пазарът на онлайн-реклама. Това става на фона на голямата конкуренция от страна на Google Inc. и Facebook Inc., привличащи все по-голямото внимание на Интернет потребителите. Дялът на Facebook се очаква да нарасне през 2011 до 21.6% от 13.6% през 2010, а на Google - да достигне 12.6% в сравнение с 9.6% година по-рано. Yahoo! прогнозира приходи през второто тримесечие между 1.23-1.29 милиарда долара, печалба - 160-190 милиона долара.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...