Печалбата на Явор ще се използва за дивидент или инвестиции

557
Печалбата на Явор ще се използва за дивидент или инвестиции

В резултат на продажбата на недвижим имот във Варна на обща стойност 12 млн. евро, Явор АД ще реализира много голяма печалба за годината, каза за Profit.bg Борислав Найденов, член на Съвета на директорите на дружеството.

Все още не е обсъждано за какво ще се използват средствата, като има две възможности - други инвестиции или разпределянето на дивидент, допълни той.

Нека припомним също, че през декември 2005 г. общото събрание на дружеството взе решение за продажбата на 13 477 кв. м, представляващи реална част от УПИ I-65 кв.14, 26 микрорайон по плана на гр. Варна, заедно с изградените върху терена сгради на цена, не по малка от 2.5 млн. евро.

В началото на годината Съветът на директорите на Явор АД оправомощи Изпълнителния директор на дружеството да проведе преговори с потенциален купувач за продажбата на земя и производствени сгради, собственост на дружеството.

Дружеството прекрати производствената си дейност, считано от 26 март 2007 г., като закри част от предприятието.

Също така, тогава Съветът на директорите прие решение за прекратяване на трудовите договори на работниците и служителите от закритите производствени звена, като процедурата следваше да приключи до 30 март 2007 г.

Интерком Груп ООД притежава 47,62% от капитала на дружеството, докато Сиона ЕООД има 14,14 на сто.

По време на днешната търговска сесия бяха изтъргувани 30 акции на дружеството на цена 28.054 лв. за брой, или с 30% по-високо от предходната борсова сесия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...