Перла Мениджмънт ЕООД увеличи прякото си участие в Деспред АД (

), след като придоби нови 10% от капитала на публичната компания. Това може да се проследи в седмичния бюлетин на Централен депозитар АД.

В резултат на първата сделка от 11 април УПФ Доверие АД е занулило участието си в Деспред АД, прехвърляйки притежаваните до този момент 5% от капитала на компанията или 96.41 хил. лота. Така дяловото участие на Перла Мениджмънт ЕООД нараства от 37.57% на 42.54%

Същия ден от Перла Мениджмънт са закупили други 95.8 хил. акции от капитала на Деспред АД. В бюлетина не се посочва ответната страна. В документа може да се проследи, че ППФ Доверие АД също е намалил участието си от 5% на 4.99%. Вследствие участието на компанията в спедиторското дружество се увеличи до 47.54%.

Както вече бе посочено, прехвърлянето е станало по време на редовната сесия на БФБ от 11 април, петък. Цената за брой акция е 2.8 лв., което допринесе и за големия спад по позицията от 30%. Транзакцията е регистрирана в ЦД на 15 април.

Днес все още няма сключени сделки с акциите на Деспред АД на Българска фондова борса. На 16 април има една регистрирана сделка за 1 лот на компанията, като средната цена се установи на 4.73 лв. за акция.

Снимка: БГНЕС/ЕРА