Петър Караминчев АД намалява производствени мощности

591
Петър Караминчев АД намалява производствени мощности

Петър Караминчев АД () ще намали производствените си мощности, като бракува част от машините, оборудването и сградите, намиращи се на основната производствена площадка на дружеството в гр. Русе, гласи корпоративно съобщение на сайта на Българска фондова борса.

Решението за това е взето от Съвета на директорите на компанията на 18 февруари. В известието се посочва, че разпореждането с ДМА е на стойност по-ниска от прага по чл. 114, ал. 1, т. 1, б. а от ЗППЦК.

Причините за това решение са: прекратяване на сключения договор за отдаване на част от основната производствена площадка под наем, направените неуспешни опити за продажба на машините или отдаването им под наем през последното шестмесечие на 2007 г. и липсата на потенциални купувачи на машините и съоръженията поради физическото им и морално остаряване и неотговаряне на нормите на европейските изисквания за опазване на околната среда.

Днес акциите на Петър Караминчев АД поскъпнаха с 27.99% на средните 3.75 лв. при изтъргувани 821 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg