Петрол и Лукойл решават спорни въпроси в съда

444

Според информация, постъпила от Петрол АД на БФБ, Управителният съвет на дружеството приветства предприетите от Лукойл България ЕООД действия да потърси чрез компетентните органи разрешаване на множеството спорни въпроси, натрупани през петте години на действието на договор от 2001 г. между двете дружества.

На 13 февруари 2007 г. от Петрол са отправили писмена покана към Лукойл България ЕООД в срок от 20 работни дни да погаси задълженията си от 84 млн. лв. "Следващата логична стъпка от наша страна за изчистване на взаимоотношенията между двете компании щеше да е именно сезиране на съда", допълват от публичното дружество.

"Уверени сме, че този казус предоставя чудесна възможност с независимата и компетентна намеса на съда, натрупаните през последните пет години между Петрол АД и Лукойл България ЕООД спорни въпроси да намерят своето окончателно и цивилизовано решение", завършва съобщението.

Мажоритарният собственик в дружеството Петрол Холдинг АД държи дял от 69.9%, а 18.84% от капитала е притежание на Нафтекс Ойл Шипинг Корпорейшън Лимитид (ОАЕ).

Петрол АД приключи 2006 г. с нетна консолидирана печалба в размер на 26.253 млн. лв., спрямо 18.429 млн. лв. за предходния отчетен период.

Днес акциите на компанията поевтиняха с 0.4% до 5.03 лв. при изтъргуван обем от 2804 броя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg