Петрол изкупи обратно свои еврооблигации

794
Петрол изкупи обратно свои еврооблигации

Петрол изкупи обратно на 12 октомври свои еврооблигации с номинална стойност 11.78 млн. евро, информираха от публичния дистрибутот на горива. Цялата емисия дългови ценни книжа е с номинал 100 млн. евро и са емитирани през 2006 г. на международните капиталови пазари.

Лихвата е 8.375%, а падежът им следваше да бъде през втората половина на този месец. От компанията обаче успяха да предоговорят с облигационерите наскоро условията по погасяването на дълга.

Става дума за промяна на падежа на емисията от 26 октомври 2011 г. на 26 януари 2012 година, като за посочения период на облигационерите се изплаща определената с условията на еврооблигациите лихва.

Публичната компания договори и отсрочка на последното лихвено плащане по емисията, дължимо на 26-и този месец, за 26 януари догодина.

Акционерите на Петрол ще се съберат на извънредно общо събрание на 25-ти, този месец. Сред решенията, които ще се гласуват тогава, в случай, че събранието се проведе нормално и няма претенции от страна на някой от двамата основни акционера в Петрол Холдинг - Митко Събев и Денис Ершов, ще бъде привличането на нов дълг или емитиране на други инструменти на до 100 млн. евро, с които вероятно ще се покрива сегашното задължение на Петрол.

Акциите на дистрибутора поевтиняха на БФБ-София в четвъртък с 0.02%, до 3.999 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...