Петрол извършва апортна вноска в дружество за 8.7 млн. лв.

717

В изпълнение на овластително решение на Общото събрание на акционерите на Петрол АД от 31 май 2005 г. дружеството е извършило непарична вноска в капитала на “Петрол Сторидж” EООД, гр. София (с ново наименование „Ню-Ко Загора” ЕООД) за увеличаване капитала на последното, съобщава БФБ.

Предметът на вноската е ВЕЦ „Жребчево” и е на стойност 8.707 млн. лв., като паричната оценка на апорта е дадена от вещи лица.

Срещу тази непарична вноска Петрол АД придобива съответния на паричната оценка на апорта брой дялове от увеличението на капитала на „Петрол Сторидж” ЕООД (с ново наименование “Ню-Ко Загора” EООД) по номиналната им стойност, а именно 8 707 броя дялове.

В петък стана ясно, че Петрол АД продава 100% от дяловете си в дъщерното дружество „Ню-Ко Загора” ЕООД, чиято дейност и активи са несвързани с основната дейност на Петрол АД по продажби и съхранение на горива на едро и на дребно.

Купувач е Петрол Холдинг АД, притежаващ 69.9% от капитала на Петрол АД.

Съгласно извършената оценка от независим оценител, приложена към доклада, стойността на сделката е е 9 375 653 лева.

Днес се изтъргуваха 33141 акции на Петрол на средна цена 4.72 лв., или без промяна от петък.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg