Петрол продаде дяловете си в осем дъщерни дружества

560
Общото събрание на Петрол АД гласува решение за продажбата на дяловите участия в общо осем дъщерни дружества, собственост на компанията на Петрол Холдинг АД, съобщават от Българска фондова борса.

Това са 100% от капитала на "Еврокапитал България" ЕАД и "БПИ" ЕАД, продадени за съответно 15.9 и 5.00 млн. лв., както и Варна Бизнес Сървисис, чиято цена е определена на 1.4 млн. лв.

Останалите дружества, обект на сделката, са "Петрол Карт Сервиз" ЕООД, "Вратцата" ЕООД, "Петрол Инженеринг" АД "Транс Оператор" АД, и "Петрол Трейд" ЕООД, но продажни цени за тях не са обявени.

В проекторешението за общото събрание бе съобщено, че общата сума за дяловете на осемте дружества възлиза на 26.64 млн. лв.

Петрол отчете консолидирана загуба за полугодието в размер на 3.34 млн. лева, посочи консолидираният отчет на дружеството. Резултатът става реалност, на фона на реализираната година по-рано печалба в размер на 14.32 млн. лева. За сравнение, неконсолидираният отчет посочи печалба в размер на 15.53 млн. лева.

Консолидираните приходи на дружеството се понижават с 13% за полугодието, до ниво от 565.93 млн. лева, в сравнение с 650.5 млн. лв. година по-рано.

Основен акционер на компанията е Петрол Холдинг АД, с дял в компанията в размер на 68.99%, следван от Нафтекс Ойл Шипинг Корпорейшън Лимитид (ОАЕ) с дял в размер на 18.84%.

Днес акциите на дружеството се търгуваха на ниво от 4.561 лв. за ценна книга при прехвърлени 100 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg