ПФБК Асет Мениджмънт ще организира и управлява три договорни фонда

564
Комисията за финансов надзор издаде разрешение на УД „ПФБК Асет Мениджмънт” АД за организиране и управление на договорните фондове - "ПИБ Класик", ,"ПИБ Гарант" и ,"ПИБ Авангард", съобщават от институцията.

ДФ „ПИБ Класик” е от балансиран тип, инвестиращ до 60% от активите си в акции, също облигации и в други финансови инструменти. Делът на ценни книжа и инструменти на паричен пазар, емитирани или гарантирани от Р България, на държава членка – до 60% от активите, а дълговите ценни книжа и инструменти на паричния пазар – 60%.

ДФ ,,ПИБ Гарант” е от нискорисков тип, като инвестира главно в облигации (корпоративни – до 90% и ипотечни – до 90%) и други дългови ценни книжа, също и в акции (до 20%), както и други финансови инструменти. Делът на ценни книжа и инструменти на паричен пазар, емитирани или гарантирани от Р България, на държава членка – до 90% от активите, а дълговите ценни книжа и инструменти на паричния пазар – 90%.

ДФ ,,ПИБ Авангард” е от високодоходен тип, като инвестира главно в акции (до 90%), също облигации (корпоративни – до 50% и ипотечни – до 30%). Делът на ценни книжа и инструменти на паричен пазар, емитирани или гарантирани от Р България, на държава –членка – до 50% от активите, а дълговите ценни книжа и инструменти на паричния пазар – 50%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg