Пиринхарт увеличава капитала си на 1.978 млн. лв.

545
Пиринхарт увеличава капитала си на 1.978 млн. лв.

Общото събрание на акционерите на Пиринхарт АД-Разлог е взело решение за увеличение на капитала на дружеството от 659 335 лв. на 1 978 005 лв., съобщава сайтът на Българска фондова борса.

Увеличението ще се извърши чрез издаването на 659 335 права, всяко от които да дава право за записване на две нови акции от новата емисия с номинална стойност 1.00 лв.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала е Булброкърс АД.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 22 май 2007 г.

През миналата седмица стана ясно, че в резултат на търговото предложение „Алфа Дивелопмънтс” ЕАД-София е закупил 788 акции от капитала на Пиринхарт АД.

Мажоритарният собственик Алфа Дивелопмънтс ЕАД-София вече притежава пряко и чрез свързани лица 542 140 акции, или 82.23 % от капитала на Пиринхарт.

В края на март с решение на Окръжен съд Благоевград бе прекратено производството за несъстоятелност на дружеството.

За първото тримесечие на 2007 г. Пиринхарт отчете загуба от 764 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 228 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Вчера по позицията се изтъргуваха 30 акции на цена от 4.30 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg