Днес на Българска фондова борса се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Недвижими имоти София АДСИЦ.

Цялото количество бе пласирано в четири сделки на ниво от 0.01 лв., като общата набрана сума от продажбата на правата е 1500 лв.

Правата на дружеството се търгуват до 13-и юли, като присвоеният борсов код е R2NIS. Всяко придобито право от фонда ще даде възможност на инвеститорите да запишат по една от новите акции на дружеството с номинална и емисионна стойност 1.00 лв. Крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 8 август 2007 г.

Недвижими имоти София АДСИЦ планира закупуването на парцел в регулация в гр. София, кв. Младост IV, в близост до Бизнес парк София с площ 1800 кв. м при цена 150 евро/кв. м, става ясно от проспекта на дружеството.

Върху парцела ще бъде изградена луксозна офис-сграда с РЗП 5000 кв. м.

Учредители на дружеството са ДФ „Статус Нови Акции” с 49% от капитала, Софконсултинг” АД с 30% от капитала, както и ИП „Статус Инвест” АД с 9%, „Статус - 1” АД с 6%, „Екозона” АД с 6% от капитала.