Пласираха правата на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ на цена от 2.33 лв. за брой

626
Пласираха правата на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ на цена от 2.33 лв. за брой

В една сделка на цена от 2.33 лв. за брой по време на днешния смесен закрит аукцион бе закупено цялото предложено количество от 150 хил. права на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ-София.

Общият оборот бе 349 500 лв., който ще постъпи в касите на дружеството.

Пълдин Лайън Груп планира да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв., като всяко от закупените права дава възможност за записването на една от новите акции на фонда по номинална и емисионна цена от 1 лв.

Правата на дружеството ще се търгуват под борсов код R2PLG до 13 април. Компанията има сключен предварителен договор за покупка на недвижим имот в региона на Добрич с площ от 1019.076 дка., за което е направено авансово плащане. Общата стойност на сделката се очаква да възлезе на 350 хил. лв.

Плановете на фонда до 2009 г. предвиждат да бъдат инвестирани до 4.5 млн. лв. в земеделски земи, които в последствие да бъдат отдадени под аренда или препродадени.

Марин Маринов притежава 70.00% от капитала на фонда, докато ИД Елана Високодоходен Фонд е с 30 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg