Пласираха правата на Турин Имоти АДСИЦ и Лев Инвест АДСИЦ

1012
Пласираха правата на Турин Имоти АДСИЦ и Лев Инвест АДСИЦ

Днес на Българска фондова борса се проведоха аукционите за продажба на общо 150 хил. права от първоначалните увеличения на капитала на Турин Имоти АДСИЦ и Лев Инвест АДСИЦ.

Цялото количество права при Лев Инвест АДСИЦ бе закупено в една сделка на цена от 1.03 лв., или за общо 154 500 лв., докато при Турин Имоти АДСИЦ транзакциите са 2 на цена от 1.02 лв. за общата сума от 153 хил. лв.

Вторичната търговия с правата на двата фонда ще продължи до 22 февруари под борсови кодове R2LVINV и R2TURIN.

Учредители на Турин Имоти АДСИЦ са Елди АД с 50% от капитала, Елана високодоходен фондАД– 30% от капитала, Лукан Луканов с 15% и Димитър Луканов – с 5% от капитала. Последните двама участват в управлението на Арома АД.

Сред инвестиционните намерения на емитента е придобиване на земеделска земя, като този актив ще заеме най-голям дял в портфейла му. Основната цел при инвестиране в този род имоти е свързана с промяна на предназначението на земеделската земя и превръщането на имотите в урегулирани с възможност за застрояване и изграждане на обекти с различно целево предназначение.

Учредители на Лев Инвест АДСИЦ са ЗПК”Лев инс” с 30% от капитала и „Дженерал Лизинг” АД със 70%.

В състава на Съвета на директорите влизат Николай Начев – изпълнителен директор и председател на СД, Георги Йорданов – член на СД и Севдалина Чендова, зам.-председател на СД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg