В посочения в проспекта срок от два работни дни за заплащане на разпределените акции в първичното публично предлагане на Бианор АД, който изтече на 4 юли 2007 г., по набирателната сметка на дружеството са получени дължимите плащания за всички разпределени 135 000 акции, съобщава БФБ.

Сумата е в размер на 1 383 750 лв. за записаните и разпределени нови акции от увеличението на капитала на дружеството.

Нека припомним, че Първа финансова брокерска къща ООД и Бианор АД определиха чрез преговори и с консенсус цена на една разпределена (записана/продадена) акция в предлагането от 10.25 лв.

Общият обем на подадените заявки за емисията надхвърли 3 милиона лева, като над 20% от тях бяха направени от чуждестранни физически и юридически лица.

Очаква се акциите на Бианор АД да започнат да се търгуват на Българска фондова борса – София АД през месец август. Обемът на свободно търгуваемите ценни книжа ще бъде около 20 на сто.

Сумата ще бъде използвана за разработване на нови канали за продажба, придобиване на други фирми от бранша, сертификации и инвестиции в настоящите дружества от групата.

Предлагането на акциите бе в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 540 хил. лв. на 675 хил. лв.

Основната дейност на Бианор АД е разработването на софтуерни решения за клиенти и собствени софтуерни клиенти. Над 90% от приходите на компанията за последните три години са генерирани от разработка на софтуер, основно за чуждестранни клиенти.

Консолидираните приходи на Бианор АД за първите три месеца на 2007 г. възлизат на 753 хил. лв., което е с 49% повече, в сравнение със същия период на предходната година. Дружеството регистрира печалба от 166 хил. лв., или 31% увеличение, спрямо януари-март 2006 г.