Плевен Булгартабак отчита 605 хил. лв. загуба за полугодието

1047
Плевен Булгартабак отчита 605 хил. лв. загуба за полугодието

Плевен Булгартабак АД () отчита загуба от 605 хил. лв. за полугодието спрямо печалба от 9 хил. лв. година по-рано, сочат данните от отчета на компанията, публикуван от x3news.

Приходите от дейността на дружеството нарастват с 15.3% от 7.93 млн. лв. до 9.14 млн. лв. Основна част са от продукция – 4.37 млн. лв., от услуги – 1.93 млн. лв. и в перо други попадат 2.84 млн. лв.

Разходите по икономически елементи на фирмата се покачват с 23% до 9.39 млн. лв. Най-осезаемо върху финансовия резултат влияе ръст на балансовата стойност на продадени активи (без продукция) от 1.19 млн. лв. до 2.7 млн. лв.

Основният капитал на компанията е 425 хил. лв., а собственият в края на юни е 15.26 млн. лв. Общите задължения възлизат на близо 14 млн. лв.

Плевен Булгартабак е предприятие, специализирано да преработва едролистни и ориенталски тютюни.

Дружеството е основен доставчик на тютюнев стрипс и раздути тютюневи жили за цигарените предприятия от Група Булгартабак. Основен акционер с 85.6% от капитала е Булгартабак холдинг АД.

Последната сделка по позицията е на цена 13.50 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg