От 9.00 ч. днес до 17.00 ч. на 16 ноември (петък) инвеститорите ще имат възможност за подаване на поръчки за участие в първичното публично предлагане на ЦБА Асет Мениджмънт.

Индикативният ценови диапазон на акция в IPO-то е определен от 3.30 до 4.30 лв. Водещи мениджъри на емисията са УниКредит Булбанк и Сомони Файненшъл Брокеридж.

Компанията планира да увеличи капитала си от 16.3 млн. лв. на 20.2 млн. лв. чрез първично публично предлагане на 3.9 млн. броя нови акции с номинал 1 лев всяка. Минималната цена на акция е определена на 2 лева с решение на Общото събрание на емитента.

Ако интересът към записванията надвиши предлагането два пъти, основните акционери ще продадат до 780 хил. броя от старите акции.

Със средствата от първичното публично предлагане ще бъде финансирано откриването на нови магазини и наемането на съществуващи такива.

Предвиждат се и инвестиции на групата в разширението на логистичният и център в Русе, както и изграждането на такъв във В. Търново. Предстои въвеждането на ERP система, както и развитие на програмата за лоялни клиенти.