Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и БТ Инвест ГмбХ, Австрия подписаха договора за приватизация на 79,83% от капитала на"Булгартабак - Холдинг" АД, София.

Цената по договора е 100 100 000 евро и се заплаща чрез банков превод по сметка на АПСК по следния начин - 20% в деня на подписване на приватизационния договор, а останалата част от 80% - преди приключване на сделката.

Окончателното прехвърляне на правото на собственост върху продаваните акции ще стане при осъществяване на приключването, след заплащането на остатъка от покупна цена и след разрешение на Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе за концентрация на стопанска дейност.

Според приватизационния договор купувачът ще бъде задължен за срок от 10 години да запази основния предмет на дейност на дружеството, и да не допуска ликвидация и обявяване в несъстоятелност.

За срок от 5 години той няма да има право да намалява акционерното си участие в дружеството и дъщерните му дружества.

През следващите 5 години той също така се задължава да не осъществява структурни промени или преобразувания в групата, както и да изкупува минимални количества български тютюн в размер на 5000 тона за всяка от 5-те години.

За срок от 3 години той се ангажира да поддържа средногодишна численост на персонала в дружеството и дъщерните му дружества на нивата от 2010г. и да поддържа разходите за труд в дружеството и дъщерните дружества на равнищата от 2010г.

За срок от 2 години да извърши предложените в офертата си инвестиции в размер на 7 000 000 лв.