Покупката на дялове от КД Акции и КД Облигации ще е без входна такса през октомври

644
Покупката на дялове от КД Акции и КД Облигации ще е без входна такса през октомври

През целия октомври покупката на дялове от договорните фондове на КД Акции и КД Облигации ще бъде без плащане на традиционната входяща такса, която е 2% от вложения капитал до 100 хил. лв., заяви днес Янко Николов, изп. директор на КД Инвестмънтс.

Той допълни, че при колективните инвестиционни схеми на словенската финансова група липсват и изходните такси.

С тази акция ще поставим основите на една по-мащабна кампания за привличане на клиенти, допълни Николов. Според очакванията на КД Инвестмънтс едномесечната офанзива трябва да привлече до 2 млн. лв. нови активи.

Наблюдаваме пазара и имаме представа каква е нагласата на дребните инвеститори, каза Николов. От управляващото дружество вече имат и договорености с институционални инвеститори.

Очакваме, че до края на годината акумулиранмите средства в КИС ще достигнат 1 млрд. лв. като до 2009 г. е напълно възможно цифрата да достигне 4 млрд. лв., коментира Николов. Според него основният въпрос обаче е в какво ще могат да се инвестират средствата.

KD Group инвестира на пазарите от Югоизточна Европа повече от 10 години. Това ще рече, че притежаваме необходимото аналитични познания за регионалните пазари, каза Петър Грозник, генерален портфолио мениджър KD Group.

Пример за диверсифициране на портфейла е КД Акции, което инвестира не само в акции на български компании, но и в Словения, Хърватия и Сърбия, посочи Янко Николов.

КД Инвестмънтс управлява три колективни инвестиционни схеми. Това са високорисковият КД Акции, инвестиционното дружество КД Пеликан и нискорисковият КД Облигации, които са акумулирали общо 15.133 млн. лв. КД Пеликан е привлякло 7.873 млн. лв. Цифрите при КД Акции съответно са 5.957 млн. лв., а за КД Облигации 1.303 млн. лв.

КД Инвестмънтс е част от KD Group, която финансова група управлява над 1.200 млрд. EUR активи. KD Group е учредена през 1994 г. и управлява КИС в Словения, Хърватия, Сърбия, Румъния, България, Словакия, Люксембург.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg