Policolor ще прехвърли част от производството си на Оргахим

584

Листнатата на букурещката борса компания Policolor възнамерява да прехвърли част от произвоството си на българското си подразделение Оргахим, като ще остави в Румъния да се произвеждат само продукти с висока добавена стойност, съобщиха от компанията.

Изпълнителният директор на румънската компания Иван Соколов заяви, че част от производствения капацитет на румънската компания ще бъде прехвърлена в заводите в България.

Това според него е резултат от нарастването на бизнеса на румънската компания през изминалите няколко години.

Соколов обяви още, че производствения капацитет на Policolor може да бъде повишен с 40% през настоящата година.

За първите девет месеца на изминалата година румънската компания отчете ръст от 42% в печалбата си на годишна база до 9.2 млн. леи (2.6 млн. евро). В същото време приходите на компанията за периода са отбелязали повишение от 33% на годишна база до 111.3 млн. леи (32.4 млн. евро).

За сравнение, печалбата на българската компания Оргахим за деветмесечието на миналата година е нараснала с 40.2% до ниво от 3.96 млн. лева (2.02 млн. евро), в сравнение с 2.82 млн. лева година по-рано, а приходите са се повишили с 27.8% до 75.54 млн. лева (38.62 млн. евро).

Днес (23 януари) бе крайната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които инвеститорите ще имат право на участие в предстоящото общо събрание на акционерите.

На него ще се гласува за продължаване с още една година на рамковия договор с Поликолор АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...