Поръчки за участие в IPO-то на Специализирани бизнес системи се подават до утре

1043
Поръчки за участие в IPO-то на Специализирани бизнес системи се подават до утре

До утре, 24-ти юли, се подават заявки за участие в първичното публично предлагане на Специализирани бизнес системи, като инвестиционен посредник по листването на компанията е ИП Капман АД.

В периода от 24 до 27 юли ще станат известни резултатите от IPO-то. За участие в настоящото публично предлагане се изискват средствата на инвеститорите да са в наличност или банкова гаранция за съответната сума на поръчката.

Основният капитал на Специализирани Бизнес Системи е 3.319 млн. лв., разпределен в 66 380 акции с номинална стойност 50.00 лв. Компанията планира да осъществи първично публично предлагане (IPO) като увеличи капитала си до 5 млн. лв. чрез предлагането на 33 620 акции с номинална стойност 50.00 лв. и емисионна стойност 68.00 лв.

Очакваната нетна сума от приходите от първичното публично предлагане, при условие че бъде записан целият размер на предлаганата емисия, е в размер на 2.272 млн. лв. Общо 1.5 млн. лв. се планира да бъдат инвестирани в разширяване на логистичната мрежа, а 500 хил. лв. за разширяване на продуктовото портфолио.

Останалата част от набраната сума ще се използва за придобиване на дялови участия в други дружества в сектора на информационните технологии и офис автоматизация с цел консолидиране на пазара и повишаване на пазарния дял и конкурентоспособността на дружеството. Средства ще се отделят и за маркетинг и реклама.

През 2007 г. компанията очаква нетна печалба от 326 до 418 хил. лв., в зависимост от разработените песимистични и оптимистични варианти, докато приходите от основна дейност ще са между 14.774 млн. лв. и 16.328 млн. лв.

Към края на 2006 г. Специализирани Бизнес Системи обяви нетна печалба от 184 хил. лв. и приходи от основна дейност – 12.477 млн. лв.

СБС-Специализирани Бизнес Системи ООД притежава 37.99% от капитала на компанията, докато Кирил Желязков и Антоанета Желязкова имат съответно 31.08 и 16.83 на сто. Борислав Братанов е със 7.58% дял.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg