Голям интерес за в бъдеще ще предизвиква съставянето на портфейл от фондове. Това каза Петър Василев, портфолио мениджър на "Алфа асет мениджмънт" на провелия се в Брезник семинар през последните 2 дни.

Добро средство за диверсификация са фондовете, инвестиращи в чужбина, пък е мнението на Владислав Панев, председател на Съвета на директорите на УД Статус капитал АД.

Според Антон Домозетски, изпълнителен директор, Капман Асет Мениджмънт в последния месец се наблюдава спиране на обратните изкупувания и връщане на част от спекулативните средстава отново на борсата.

”Нашите фондове са насочени към търсенето на компании с потенциал за развитие през следващите години”, каза още Домозетски, допълнил и че предстои преструктуриране на портфейлите им.

Радостното в последните години е, че голяма част от компаниите се обърнаха към борсата и инвеститорите с повече информация. „Пазарът може и да е друг, ако дружествата обявяват и прогнозни данни.”, обясни още той.

На въпрос относно инфраструктурните компании, Домозетски каза, че през следващите години те ще са подизпълнител на големите обекти, но вече се наблюдава и желанието на част от тях да излязат и извън рамките на страната – Полша, Сочи, Украйна и др.

Вижте още:

Фонд мениджъри: Пазарите в България, Сърбия и Русия с най-голям потенциал

КД Инвестмънтс отваря нови финансови точки през 2008 г.

Семинар за българския капиталов пазар се проведе в Брестник