Предложението на Пощенска банка за взаимни фондове без входна такса ще бъде удължено до 31 март 2008 г. Клиентите на банката ще имат възможността да се възползват от преференциалното предложение, като срокът се увеличава с още един месец.

„Очертава се плавна тенденция за увеличение на алтернативните и по-лесно достъпни форми за инвестиции в България. Прогнозираме, че до края на 2008 г. общо набраните активи във взаимни фондове в страната ще надминат 1.5 милиарда лева. Така ще се доближим до тенденциите на пазара в страните от Нова Европа, където EFG Mutual Funds Management е един от водещите посредници”, коментира Асен Ягодин, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Пощенска банка.

Припомняме ви, че Пощенска банка предлага на пазара взаимни фондове на регистрираното в Люксембург управляващо дружество EFG Mutual Funds Management, част от групата на Юробанк И Еф Джи.

Финансовата институция навлезе на пазара с пет географски диверсифицирани фонда. Първата група включва участие на фондовите пазари в България, Румъния и Сърбия. Вторият фонд е „Европейски развиващи се пазари” с основен фокус върху икономиките на Русия, Полша и Турция. Третият фонд цели да инвестира в най-бързо развиващите се пазари в света – Бразилия, Русия, Индия и Китай (БРИК).

Фонд от фондовете „Първокласен доход” е насочен към развитите пазари в еврозоната, Япония и САЩ, инвестирайки предимно във фондове от облигации и паричен пазар. Фонд от фондовете „Комбинация от акции” инвестира активите си предимно в дялове на взаимни фондове и/или други колективни инвестиционни схеми, инвестиращи главно в акции на компании от развитите пазари.