Днес (2 май) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Костенец-ХХИ и М+С хидравлик, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в предстоящите общи събрания на акционерите.

Общото събрание на Костенец-ХХИ ще гласува приемането на инвестиционен план за развитие на дружеството за 2007-2008 год., както и приемане на финанасовите параметри, техническата рамка на доставка, определяне на доставчик и финанасираща институция за финансиране на проект за газова ко-генерация.

Акционерите на М+С хидравлик ще вземат решение за разпределение на финансовия резултат от изминалата година, който възлиза на 1.827 млн. лв.

В четвъртък (3 май) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Параходство Българско речно плаване АД-Русе, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в насроченото за 21 май общо събрание на акционерите.

Проекторешението предвижда капиталът да бъде увеличен от настоящите 1.158 млн. лв., на 28.959 млн. лв., чрез издаването на нови 27.8 млн. акции с номинална стойност 1.00 лв. за сметка на собствени средства на дружеството. По този начин всеки от акционерите на дружеството ще получи по 24 безплатни акции.

През изминалата седмица на БФБ-София се проведоха серия от аукциони за продажбата на общо 25.2066% от капитала на дружеството, закупени за общата сума от 52.6 млн. лв.

Ппоследният работен ден от седмицата (петък) е и последната възможна дата за сключване на сделки с акциите на ЕМКА АД и Елхим Искра. На общото събрание на ЕМКА АД ще се гласува предложението за увеличението на капитала на компанията от 1.792 млн. лв. на 5.376 млн. лв. със собствени средства, докато акционерите на Елхим-Искра ще вземат решение за разпределение на финансов резултат.

До петък (4 май) на БФБ-София се търгуват и правата на Хюндай Финанс АДСИЦ от първоначалното увеличение на капитала на дружеството. Фондът планира да закупува вземания по лизингови договори за продажба на автомобили. Присвоеният борсов код на правата е R2HFSPV.