Последна дата за сделки с книжата на две холдингови компании

550
Днес е последната дата за сключване на сделки с книжата на две холдингови дружества – Холдинг Варна А и Холдинг Нов Век, даващи възможност за участие в предстоящите увеличения на капитала.

Холдинг Варна А планира да увеличи капитала си от 1 млн. лв. на 2.1 млн. лв. Увеличението ще се извърши чрез издаването на 1 млн. права, даващи възможност за записването на общо 1.1 млн. нови акции (1 право дава възможността за записване на 1.1 нова акция) по номинална стойност от 1 лв. и емисионна цена от 45.00 лв. за брой.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 550 хил. нови акции. При успешно увеличение на капитала си дружеството ще набере 49.5 млн. лв.

Холдинг Нов Век ще предприеме увеличение на капитала си от 650 хил. лв. на 1.559 млн. лв. чрез издаването на 909 хил. акции с емисионна стойност 22 лв.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 545 хил. нови акции.

Търговията с правата на двете дружества ще стартира от 7 ноември и ще продължи до 20-и същия месец.

Вчера книжата на Холдинг Варна се търгуваха в диапазона от 45.50 до 46.999 лв., докато сделки с акциите на Холдинг Нов Век се сключиха на нива от 24.30 до 25.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg