Последна възможност за сделки с Булгартабак-холдинг

878
Последна възможност за сделки с Булгартабак-холдинг

Днес (22 декември) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Булгартабак-холдинг, в резултат на които приобретателят има право на дивидент.

Припомняме, че всеки закупил акции до днес ще получи по 5.42945 лв. брутен дивидент на акция, или 5.15797 лв. нетен дивидент.

Дивидентът се разпределя, след като общото събрание на акционерите на тютюневия холдинг взе решение да изплати 40 млн. лв. за акционерите си от неразпределената печалба на компанията.

Само преди дни от Агенцията за приватизация (АП) обявиха открит конкурс за избор на консултант при приватизацията на Булгартабак холдинг.

Цената на Правилата за провеждане на конкурса е 2 хил. лв. или равностойността им в евро и могат да бъдат закупени от агенцията в срок до 35 дни от датата на публикуване на това решение в един всекидневник.

Депозитът за участие е 5 хил. лв. или равностойността им в евро и се внася по сметка на АП, посочена в правилата.

На консултанта ще бъде възложено цялостно консултиране и оказване на съдействие на Агенцията за приватизация във връзка с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка за дружеството, в съответствие с определения метод за приватизацията му и действащото законодателство.

Кандидатите за консултант при тази продажба трябва да са били водещ консултант през последните три години поне по една успешна сделка за приватизация (търговска продажба или сливане и придобиване на компании в областта на тютюневата промишленост) и/или да имат доказан опит в успешни сделки за приватизация (търговски продажби и/или сливания и/или придобивания на компании).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg