Една година след официалния старт на професионалната платформа за търговия на БФБ - Karoll Broker, клиентите й достигнаха 1004. В рамките на тази година в платформата на ИП Карол бяха направени множество технически подобрения. Karoll Broker има и Уеб базирана версия, както и иновативната за българския капиталов пазар услуга Кеш Мениджмънт - олихвяване на свободните парични наличности по брокерски сметки. От края на месец септември 2010 ИП Карол пусна за първи път в България и възможност за маржин покупки и къси продажби през Karoll Broker.

От посредника отчитат, че броят потребители на Karoll Broker далеч надхвърля броя на активни клиенти на COBOS при Карол, като в момента едва 60 потребителя търгуват през COBOS. „Благодарение на новата платформа отчитаме 25 % ръст от нови клиенти, което е показателно, че интересът към БФБ все още не е тотално замрял и при добри условия за търговия и разбира се атрактивни инвестиционни възможности, спекулативните участници отново ще се завърнат на капиталовия ни пазар", коментира Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на ИП Карол. Според него конкуренцията сред инвестиционните посредници при предлагането на платформи за търговия на БФБ през последната година е спомогнала много за подобряване на услугата и за предоставяне на нови възможности пред потребителите.

От 23 септември тази година, когато ИП Карол официално започна да предлага услугата маржин покупки и къси продажби, са осъществени общо 26 сделки с новите инструменти. Това е съществено повишение в сравнение с тестовият период на услугата. От посредника отчитат повишаващ се интерес към този вид поръчки, благодарение и на волатилната търговия при част от водещите дружества на капиталовия пазар. С цел допълнително популяризиране на услугата маржин покупки и къси продажби от Карол предвиждат провеждане на редица срещи с настоящи и потенциални клиенти из страната. Представянията и срещите стартират от 18 октомври и ще обхванат градовете Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив.