Потвърдиха проспекта на Енемона за първично публично предлагане

1425
Потвърдиха проспекта на Енемона за първично публично предлагане

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, издадени от „Енемона” АД, Козлодуй. Емисията е в размер на 2 млн. акции, разпределени в същия брой обикновени акции с право на глас и номинална стойност от 1 лев всяка.

"Методът на провеждане на IPO-то ще е book-building", уточни за Профит.бг Прокопи Прокопиев, Директор на Дирекция "Корпоративна политика" в компанията.

Основата дейност на дружеството е свързана с производство на електрическа енергия, произведена от възобновяеми електрически източници, проектиране и изграждане на енергийни и енергоспестяващи съоръжения, енергоефективни услуги.

Предметът на дейност още включва проектантска, инвеститорска, строително-монтажна, ремонтна дейност, както и туристическа, рекламна, търговска и транспортна дейност. В документа за предлагането на ценните книжа е посочено, че с получените средства дружеството ще финансира експанзията в новите бизнес направления – енергетика, ютилите услуги и енергийна ефективност.

Днес от компанията обявиха нетна неконсолидирана печалба за първите девет месеца на 2007 г. в размер на 7.532 млн. лв., или ръст от 386% спрямо сравнимия период на година по-рано.

Първичното публично предлагане се очаква в началото на ноември, като водещ мениджър на емисията е Елана Трейдинг АД, а ко-мениджър е Обединена българска банка АД.

Мажоритарният акционер на дружеството е Дичко Прокопиев, който е и Главен изпълнителен директор и собственик на 94.08% от капитала на дружеството, като притежава пряко 72% и непряко 21.84% чрез „Глобал Кепитал”ООД, в чието същият е собственик на 95% от капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg