Потвърдиха проспекта на Еврохолд България

1397
Потвърдиха проспекта на Еврохолд България

Комисията за финансов надзор потвърди днес проспекта за публично предлагане на емисия акции, която ще бъде издадена от Еврохолд България АД, в резултат на увеличение капитала на дружеството. Емисията е в размер на 62.5 млн. обикновени акции.

Да припомним, че Управителният съвет на Еврохолд България АД реши през декември да увеличи капитала на групата от сегашните 62.5 млн. лв. на близо 125 млн. лв. Емисионната цена на новите акции е 1 лв.

Капиталът на компанията ще бъде увеличен само ако се запишат и платят поне 25% от предлаганите акции, или 15.62 млн. лота. Евро-Финанс е посредникът, който ще обслужва увеличението на капитала.

В специално интервю за Profit.bg Кирил Бошов, председател на УС на Еврохолд България АД, обяви, че новата емисия ще бъде използвана изцяло за развитие на трите стратегически подхолдинга.

„Средствата ще бъдат използвани за подкрепа на капитала на лизинговото, автомобилното и застрахователното подразделение. След като през настоящата година чрез продажбата на производственото портфолио дълговете на групата бяха значително намалени, възнамеряваме през 2011 г. Холдингът да продължи с политиката си на подкрепа, както на досегашните дъщерни дружества, така и да се възползва максимално от възможностите за придобиване на нови компании. Икономическата ситуация в целия регион, в който оперираме, продължава да бъде много динамична и почти ежедневно предоставя нови интересни възможности. Ще се възползваме от тях, но този път експанзията на компанията ще бъде преобладаващо базирана на използването на собствен капитал", посочи Бошов.

Акциите на Еврохолд България АД поскъпнаха на борсата днес с 0.58%, до 0.865 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg