Потвърдиха проспекта за IPO на Бианор

761
Потвърдиха проспекта за IPO на Бианор

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия от 135 000 акции с номинална стойност 1 лев и минимална емисионна стойност 10 лева всяка, които ще бъдат издадени от „Бианор” АД в резултат на увеличаване на капитала на дружеството.

Предметът на дейност на компанията е е планиране, проектиране, разработка, тестване и внедряване на софтуерни и комуникационни решения, разработка и търговия със софтуерни и хардуерни продукти и др.

Общите консолидирани приходи на „Бианор” АД за 2006 г. възлизат на 2.534 млн. лв, а нетната печалба е 326 хиляди лв.

Основни акционери в дружеството са членове на Съвета на директорите - Николай Рашев и Костадин Йорданов, които притежават по 41.77%, докато Сия Йорданова има 7.17 на сто.

„Бианор” АД има дялове в следните дружества : „Бианор Сървисиз” ЕООД – 100% собственост на дяловете; „Некстборн” ОДД с 80% собственост на дяловете; „Ол Телекомс” АД с 15% от капитала и „Най Маг” ООД с 2/3 собственост на дяловете.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg