Потвърдиха проспекта за IPO на Билборд

1278
Потвърдиха проспекта за IPO на Билборд

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадена от „Билборд” АД. Емисията е в размер на 1.5 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност от 3 лв. всяка.

„Билборд” АД е компания майка с 6 дружества, върху които упражнява контрол : „Дедракс” ООД с 60%, „ДиПиЕс България” ООД с 60%, „Моушън Артс” с 51%, „Ними Софт” ООД с 51%, „ИнСтор Медия” ООД с 50%, „Дигитал Принт” ЕООД със 100%.

Основните сфери на дейност на компаниите в групата на емитента са : дигитален широкоформатен печат, офсетов печат, изграждане и поддържане на рекламни съоръжения, информационни технологии и професионални решения за дигитален печат, проектиране и изграждане на интегрирани информационни системи за управление в областта на печатарския и рекламния бизнес, както и комплексни решения в областта на външната и интериорната реклама. Най-голям е делът на приходите от широкоформатен печат и офсетов печат.

Акционери на дружеството са Васил Генчев, притежаващ 35% от капитала, Стефан Генчев с 25%, Калин Генчев с 25% и Венета Генчева с 15%.

Преди месец финансовият директор на дружеството Васил Генчев обяви, че публичното предлагане ще бъде осъществено в ценовия диапазон от 5 до 7 лв. за акция.

От компанията прогнозират консолидирани приходи от продажби от 25 млн. лв., или ръст от 47% за настоящата 2007 г., спрямо 17 млн. лв., реализирани през миналата година. Прогнозираната нетна печалба за 2007 е в размер на 2.7 млн. лв. при близо 2 млн. лв. година по-рано.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg