Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадена от „Билборд” АД. Емисията е в размер на 1.5 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност от 3 лв. всяка.

„Билборд” АД е компания майка с 6 дружества, върху които упражнява контрол : „Дедракс” ООД с 60%, „ДиПиЕс България” ООД с 60%, „Моушън Артс” с 51%, „Ними Софт” ООД с 51%, „ИнСтор Медия” ООД с 50%, „Дигитал Принт” ЕООД със 100%.

Основните сфери на дейност на компаниите в групата на емитента са : дигитален широкоформатен печат, офсетов печат, изграждане и поддържане на рекламни съоръжения, информационни технологии и професионални решения за дигитален печат, проектиране и изграждане на интегрирани информационни системи за управление в областта на печатарския и рекламния бизнес, както и комплексни решения в областта на външната и интериорната реклама. Най-голям е делът на приходите от широкоформатен печат и офсетов печат.

Акционери на дружеството са Васил Генчев, притежаващ 35% от капитала, Стефан Генчев с 25%, Калин Генчев с 25% и Венета Генчева с 15%.

Преди месец финансовият директор на дружеството Васил Генчев обяви, че публичното предлагане ще бъде осъществено в ценовия диапазон от 5 до 7 лв. за акция.

От компанията прогнозират консолидирани приходи от продажби от 25 млн. лв., или ръст от 47% за настоящата 2007 г., спрямо 17 млн. лв., реализирани през миналата година. Прогнозираната нетна печалба за 2007 е в размер на 2.7 млн. лв. при близо 2 млн. лв. година по-рано.