Потвърдиха проспекта за IPO-то на "Железопътна инфраструктура ХД"

1578
Потвърдиха проспекта за IPO-то на

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първичното публично предлагане на емисия акции, издадени от „Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество” АД – София.

Емисията е в размер на 5 583 411 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и минимална емисионна стойност от 5 лв. всяка, която ще бъде издадена в резултат на увеличаване на капитала на дружеството, съгласно взето решение от общото събрание на акционерите на дружеството.

Основни акционери на дружеството са Васил Божков, притежаващ 80% от капитала и Орлин Хаджиянков с 20%.

Капиталът на „Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество“ преди увеличението е 55.384 млн. лв., разпределен в същия брой акции с номинална стойност 1 лв.

Дружеството е с двустепенна система на управление, като председател на Надзорния съвет е Васил Божков, а председател на Управителния съвет – Явори Хайтов.

„Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество” АД консолидира дейността на четири дружества от железопътния бранш: „Ремонтновъзстановително предприятие – Кьоне” АД – София, „Локомотивен и вагонен завод” ЕАД – Русе, „Завод за стоманобетонови конструкции и изделия” ЕООД – София и „Национален изследователски институт по транспорта” ЕООД – София.

Приоритет на емитента и неговите дъщерни дружества е утвърждаване на групата като най-голямата структура в страната, специализирана в изграждане, ремонт и модернизация на ЖП инфраструктура и подвижен ЖП състав (локомотиви, мотриси, вагони).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg