Потвърдиха проспекта за конвертируеми облигации на ИХ България

419
Потвърдиха проспекта за конвертируеми облигации на ИХ България

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия конвертируеми облигации, които ще бъдат емитирани от „Индустриален холдинг България” АД.

Емисията е в размер на 21.878 млн. лв., разпределени в 218 780 броя безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободнопрехвърляеми и необезпечени облигации, с номинална и емисионна стойност 100 лева всяка облигация.

Фиксираната лихва е в размер на 8% на годишна база, с 6-месечен период на лихвено плащане и матуритет - 3 г.

Средствата от емисията ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционни проекти на дъщерни дружества на “Индустриален холдинг България” АД основно в корабостроене, пристанищна дейност, транспорт и машиностроене.

Нека да припомним, че преди малко повече от година акционерите на холдинга гласуваха за увеличение на капитала на Индустриален холдинг България чрез превръщането на конвертируеми облигации в акции.

Увеличението на капитала се извърши чрез конвертиране на до 5.25 млн. поименни, безналични конвертируеми облигации в обикновени, поименни, безналични акции с право на глас.

Конвертирането на облигациите бе в съотношение 1 облигация за 1 акция на деня на падежа на облигационния заем – 2 юли 2007 г. Тогава капиталът на холдинга бе 21 млн. лв. След последното му увеличение в края на миналата година основният капитал достигна 43.76 млн. лв.

До момента по позицията са изтъргувани 2880 акции на нива от 5.97 и 6.00 лв. за брой.

Снимка: Profit.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg