Повишиха кредитния рейтинг на Херти

781
Повишиха кредитния рейтинг на Херти

Глобал Рейтингс АД повиши кредитния рейтинг на Херти АД, съобщи за Profit.bg Елена Захариева, финансов директор на компанията.

Върху кредитния рейтинг АА- (положителна перспектива) и краткосрочен кредитен рейтинг а- влияние са оказали няколко фактора. Това са дългогодишният опит и качественото управление, както и предстоящите технологични иновации, които се очаква да доведат до увеличаване качеството на услугата и съответно нарастване на клиентския портфейл.

От рейтинговата компания отчитат, че дружеството има съществен пазарен дял в национален мащаб и се развива стабилно през последните години, като поддържа ниска задлъжнялост и много добро развитие на финансово-счетоводните показатели.

Компанията планира да осъществи първично публично предлагане на Българска фондова борса до края на 2007 г. В момента капиталът на дружеството е 12 млн. лв., а на инвеститорите ще се предложат около 20%.

Херти АД произвеждаща алуминиеви винтови капачки и наскоро създаде дъщерни компании във Франция и Англия. Майер Експорт-Импорт и Александър Юлиянов притежават по 34.00 и 33.00% от компанията, докато Захари Захариев и Елена Захариева имат съответно 25.00 и 8.00 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg