Правата на "Адванс Екуити Холдинг" ще се търгуват на борсата от 10 до 21 септември

456
Правата на “Адванс Екуити Холдинг” АД - София, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството, ще се търгуват от 10 до 21 септември 2007 г.

По данни на Българска фондова борса, аукционът за неизползваните права ще се състои по време на търговската сесия от 2 октомври, а крайната дата за записване на акциите от увеличението е 17-и същия месец.

ИП “Карол” АД е борсовия член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ТБ ”Пиреос България” АД.

”Адванс Екуити Холдинг” планира да увеличи капитала си от 11.984 млн. лв. на 35.983 млн. лв., чрез издаването на 11.984 млн. права, всяко от които ще дава възможност за записването на две от новите акции на дружеството по номинална стойност от 1.00 лв. и емисионна цена от 1.08 лв.

Правата на компанията ще се търгуват на борсата с код R1ADVEQ. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 18 млн. нови акции.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 31 август (петък). Днес по позицията се прехвърлиха 3001 акции на нива от 1.085 и 1.10 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg