Правата на Алфа България ще се търгуват на БФБ от 5 май

708
Правата на Алфа България ще се търгуват на БФБ от 5 май

Търговията с правата от увеличението на капитала на Алфа България на борсата ще започне от 5 май и ще продължи до 18-то число на същия месец, информират от Българска фондова борса. Аукционът за неизползваните права ще се проведе на 28 май.

Присвоеният борсов код на издадените права е VZWR.

Записването на акциите от новата емисия на дружеството ще продължи от 5 май до 4 юни.

Броят на издадените права е 50 хиляди, като предлаганите за записване нови акции наброяват 15 милиона. Съотношението между право/акции е 1/300.

В момента основният капитал на дружеството е 50 хил. лева, разпределени в същото количество ценни книжа.

Капиталът на Алфа България ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 1 млн. нови акции, с номинална и емисионна стойност 1.00 лева.

Бета Корп е борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала на дружеството.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 30 април (петък).

Да припомним, че емисията на Алфа България се търгува на БФБ от края на януари. Досега по позицията няма нито една сделка с акциите на компанията.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg