От 7 до 20 ноември на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Холдинг Нов Век АД-София, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството.

Холдинговото дружество планира да увеличи капитала си от 650 хил. лв. на 1.559 млн. лв. чрез издаването на 909 хил. акции с емисионна стойност 22 лв. Присвоеният борсов код на правата ще е R1HNVEK.

Капиталът ще бъде увеличен,само ако бъдат записани и платени най-малко 545 хил. нови акции. Съотношението между правата и новите акции е 1/1. 3994181.

Аукционът за неизползваните права ще се състои по време на търговската сесия от 29 ноември, а крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала на дружеството е 14 декември 2007 г.

ТБ Централна Кооперативна Банка АД е борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка ще бъде открита в ТБ УниКредит Булбанк АД.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на Холдинг Нов Век, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 2 ноември. Днес по позицията са изтъргувани 45 акции на ниво от 25.25 лв. за брой.