Първоначална продажба на правата за увеличението на капитала И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ-София ще стартира от 20 юни 2007 г. чрез "Смесен закрит аукцион", съобщава БФБ.

Борсовият код на емисията е R1ERGC3, като времевият интервал за провеждане на аукциона е в периода от 09.30 ч. до 11.00 ч. Вторичната продажба на емисията права с борсов код R2ERGC3 също стартира на 20 юни, като крайната дата за търговия е 3 юли 2007 г.

Дружеството увеличава капитала си от 14 млн. лв. на 21 млн. лв., чрез предлагането на 700 хил. акции с номинал от 10 лв. и емисионна стойност 20 лв.

Издадените права са 700 хил., като срещу всяко едно ще може да се запише по една от новите акции на компанията. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 26 юли 2007 г.

Борсовият член-поемател, извършващ първичната продажба на правата: ТБ Българо-американска кредитна банка АД, а банката, в която да бъде открита набирателна сметка - ТБ Обединена Българска Банка АД.

Българо-американски инвестиционен фонд АД притежава 70% от капитала на дружеството, докато Франк Бауър и Майкъл Хънсбъргър имат по 7.86 и 7.50%.

Основният пазар на дружеството е пазарът на търговски площи, т. е. изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба в български градове с над 250 000 жители. Инвестиционна цел е развиване на придобитите имоти като имоти с търговско предназначение – търговски центрове, хипермаркети, молове, складове, логистични центрове, които да бъдат отдавани под наем.

Към настоящия момент дружеството е придобило два недвижими имота - проект „Явор” в град Варна и проект „Загора” в Стара Загора.