Правата на Индустриален Холдинг България се търгуват до 9 ноември

789
Правата на Индустриален Холдинг България се търгуват до 9 ноември

От 29 октомври до 9 ноември на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Индустриален Холдинг България АД-София, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на холдинговото дружество.

Всеки три права дават възможност за записване на две нови акции по емисионна стойност от 2.40 лв. Присвоеният борсов код на правата е R2IHLBL.

Неизползваните права от увеличението ще се предложат на аукцион по време на търговската сесия от 20 ноември, докато крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 5 декември.

ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД е борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка е открита в ТБ Алианц България АД.

Индустриален Холдинг България възнамерява да увеличи капитала си от 26.254 млн. лв. на до 43.757 млн. лв. чрез издаване на до 17. 503 млн. броя нови акции. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 15 млн. нови акции.

До момента по позицията са изтъргувани 12 488 акции на нива от 15.00 и 15.498 лв. за брой.

Четете още: Морското направление е приоритетно за Индустриален холдинг България

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg