Правата на Индустриален холдинг България вече и под 8 лв. за брой

555
В 55 сделки по време на днешната търговска сесия бяха изтъргувани 9866 права от Индустриален холдинг България, с които инвеститорите ще имат възможност да участват в предстоящото увеличение на капитала на компанията.

Стойността на сключените сделки днес възлезе на 77 869.61 лв., а транзакции се осъществиха на нива от 7.71 до 8.10 лв. за брой.

Индустриален Холдинг България възнамерява да увеличи капитала си от 26.254 млн. лв. на до 43.757 млн. лв. чрез издаване на до 17.503 млн. броя нови акции. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 15 млн. нови акции.

Всеки три права дават възможност за записване на две нови акции по емисионна стойност от 2.40 лв. Правата на дружеството ще се търгуват до 9 ноември с борсов код R2IHLBL.

Неизползваните права от увеличението ще се предложат на аукцион по време на търговската сесия от 20 ноември, докато крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 5 декември.

Увеличаването на капитала на ИХ България ще бъде реализирано с цел да се финансират инвестиционни проекти на дъщерни дружества, като средствата ще се насочат основно в морски транспорт и пристанищна дейност.

По-голямата част от средствата от увеличението на капитала ще се инвестират в строителство на три нови кораба собственост на ИХ България в „Булярд корабостроителна индустрия”. С останалата част ще се финансира частично проект за разширяване и модернизиране на пристанищния терминал на КРЗ „Порт – Бургас”.

Проектът е на стойност 23 млн. лв. и е залегнал в Националната програма за развитие на българските пристанища. С реализацията му ИХ България иска да превърне КРЗ „Порт - Бургас" в едно от най-активно работещите пристанища в региона за обработка на генерални и насипни товари.

Днес акциите на холдинговото дружество се търгуваха на нива от 14.84 до 15.20 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...