Правата на Корпорация за технологии и иновации Съединение се търгуват от 20 август

610
Правата, даващи право на участие в увеличението на капитала на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София () започват да се търгуват от 20 австуст 2007 г., съобщава БФБ.

Компанията възнамерява да увеличи капитала си от 2 млн. лв. на 3 млн. лв., чрез издаването на 1 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Броят издадени права е 2 млн., като броят на акциите, които едно лице може да запише е равен на броя на притежаваните от него права, умножен по 0.5 при закръгляване към цяло число при първа цифра след десетичната запетая до 4 включително – към по-малкото чесло, и при първа цифра след десетичната запетая 5 и над 5 – към по-голямото число.

Правата, с присвоен борсов код R1KRS, ще се търгуват до 31 август, а датата на аукциона за незползваните права е 13 септември. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 26 септември 2007 г.

Основни акционери на дружеството са „Балкан Сис” АД с 19.5 % от капитала, „Петър Нейчев и синове” ООД с 16.9 %,„Платон 5” ООД с 15.5 % и „Обединена търговска компания Орфей” АД със 7.8 на сто.

Дъщерни дружества на емитента са „Елтек- печатни платки” АД, ИП „Популярна каса – 95” АД, „Атлас Юнион” ЕООД, „Трансмобил 21” ООД.

Публичното предлагане на акции е свързано с планираното развитие на дъщерните дружества на компанията и внедряване на нови технологии и иновации в производствените дейности.

Приблизително 60% от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще се използват за увеличението на оборотния портфейл на „Компания за технологии и иновации Съединение” АД, чрез закупуване на акции на “БФБ- София” АД.

Днес се изтъргуваха 25 акции на дружеството на цена 1.20 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg