Правата на Септона се търгуват на БФБ от 22 март

700
Правата на Септона се търгуват на БФБ от 22 март

Търговията с правата от увеличението на капитала на русенското дружество Септона България на борсата ще започне на 22 март, като крайната съответно ще е 31 март.

Крайната дата за прехвърлянето на правата е 6 април, а до 28 април ще продължи записването на новите акции на компанията.

Аукционът за неизползваните права от увеличението ще се проведе на 13 април.

От Септона България ще предложат на пазара емисия в размер на 1 391 250 броя обикновени, безналични, поименни, свободно-прехвърляеми акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност от 5.20 лв. Ако увеличението е успешно компанията ще набере 7.23 млн. лв. Издадените права са 1 233 650.

С привлечените средства от предлагането компанията обмисля да изплати всичките си задължения към български банки и развитие на продуктите на групата Септона в България, заради очаквания по-добър финансов резултат в страната ни.

Съотношение между издадените права и новите акции е 1/1.128. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко половината (695 625 броя) от новите акции.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала е Капман.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 17 март.

Акциите на дружеството не са търгувани на регулиран пазар в последната една година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg