Правата на Софарма Билдингс се търгуват от 28 януари

494
Правата на Софарма Билдингс се търгуват от 28 януари

Първоначална продажба на правата, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на Софарма Билдингс АДСИЦ-София ще стартира 28 януари чрез "Смесен закрит аукцион" в периода от 09.30 ч. до 11.00 ч., съобщи БФБ.

Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв., чрез издаването на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Съотношението между издадените права и една нова акция е 1:1, а присвоеният борсов код за аукциона е R1SFBLD.

Вторичната продажба на емисията ще стартира също на 28 януари от 9.30 часа до 13.00 часа, с борсов код R2SFBLD.

Крайната дата на предлагане за първична продажба на правата на борсата е 8 февруари 2008 г. Записването на акции от увеличението ще продължи до 6 март 2008 г.

Учредители на дружеството са ИД „Надежда” АД с 30% от капитала, Огнян Донев и Винцислав Стоев с по 24% от капитала, „Софарма” АД с 10%, „София”АД – 6% и „Телекомплект”АД с 6%.

В състава на Съвета на директорите влизат Емил Костов – изпълнителен директор, Иван Кралев – зам.-председател и Радосвет Радев – председател на СД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg