Прайм Пропърти БГ АДСИЦ закупи два имота в Ботевградско

719
Прайм Пропърти БГ АДСИЦ () е закупило в съсобственост с Дайнас България ООД два имота в Ботевград, от които дружеството със специална инвестиционна цел притежава една втора идеални части, съобщават от Българска фондова борса. За публичната компания стойността на инвестицията е 1.025 млн. евро.

Първият имот е с площ по скица 14 225 кв. м, върху който е построена масивна шестетажна сграда. От компанията уведомяват, че сградата е изцяло отдадена под наем. Вторият имот се намира в землището на Ботевград, която нива от V-а категория е с площ от 3 300 кв. м.

В края на септевмри Прайм Пропърти БГ АДСИЦ сключи два договора с Банка ДСК. Първият е за отпускане на кредит за оборотни средства в размер на 5 млн. евро, а втората кредитна линия е за 2 млн. лв.

През миналия месец дружеството е сключило и предварителен договор за продажба на имот, намиращ се в столичния квартал Подуяне. 

За деня книжата на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ се понижиха с 1.87%, до средните 1.57 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg